16 juni 2024

Symposium in de Bartholomeüskerk op 8 juni

Stichting Vrienden van de Bartholomeüskerk Stedum, de Historische Kring Leek, Museum Nienoord en de Plaatselijke Commissie Midwolde van de Groninger Kerken organiseren op 8 juni een activiteit in het kader van het 400ste geboortejaar van Rombout Verhulst, beeldhouwer van het praalgraf voor Adriaan Clant in de Bartholomeüskerk.

Op 8 juni van 11:00 tot 16:30 uur zal in de Bartholomeüskerk van Stedum een gratis symposium gehouden worden met vier deskundige sprekers. Het symposium is bedoeld voor geïnteresseerden in de praktijk van het beeldhouwen in de 17e eeuw, in het gebruik van de verschillende steensoorten die daarbij werden gebruikt en in de constructie en restauratie van de vele imposante grafmonumenten zoals de graftombes van Maarten Harpertsz. Tromp en Michiel de Ruyter en andere 17e-eeuwse beroemdheden. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de opdrachtgevers van deze prachtige monumenten en natuurlijk aan het leven en de werkwijze van Rombout Verhulst. Meer informatie over het symposium, het programma en de sprekers is te vinden op de website van de Historische Kring Leek: https://www.historischleek.nl.

Aanmelden voor het symposium (voor de hele dag of een dagdeel) kan tot 1 juni via romboutverhulst2024@gmail.com. Geef hierbij aan of u een lunch wilt bestellen. Uw eventuele bijdrage voor de lunch kunt u op 8 juni bij binnenkomst betalen. Er is een pinapparaat aanwezig.