28 november 2023

t Zandt: politie gaat nu dag en nacht surveilleren

0

De Regiopolitie Groningen en burgemeester Albert Rodenboog van Loppersum hebben in overleg met justitie besloten de aanwezigheid van de politie in ’t Zandt te vergroten. Er zal nu onafgebroken worden gesurveilleerd, dag en nacht.

De Regiopolitie Groningen heeft de politiepost in het dorp ’t Zandt, waar sinds enige maanden een pyromaan actief is, versterkt. Voortaan zullen er voortdurend politieagenten surveilleren, dag en nacht, te voet, per fiets of in de auto. De politie hoopt daarmee het gevoel van onveiligheid bij veel inwoners te kunnen verminderen, aldus vrijdagmorgen een woordvoerder van de Regiopolitie Groningen.

In ’t Zandt is een pyromaan actief die al een tiental keren brand heeft gesticht. Begin deze week koinden voetballers nog voorkomen dat de kantine van een tennisvereniging i brand op ging. Naar aanleiding van deze laatste poging heeft de politie besloten permanent te surveilleren in het dorp. Donderdagavond werd er een informatiebijeenkomst gehouden, waar meer dan honderd inwoners van ’t Zandt op de hoogte werden gesteld van de activiteiten van de politie tegen de pyromaan.

Volgens de woordvoerder van de Regiopolitie zijn er tot nu toe veel tips vanuit het dorp binnen gekomen. ‘We hebben nu hele erg veel materiaal waar de recherche hard mee bezig is. We kunnen zeer goed vooruit, het onderzoek naar de pyromaan zit dus bepaald niet op dood spoor’, aldus de woordvoerder.

www.stedum.com

Geef een reactie