21 juli 2024
De gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum zijn op zoek naar Taalmaatjes. Taalmaatjes zijn vrijwilligers die één op één, of in kleine groepjes, mensen helpen om beter te leren lezen, schrijven of spreken. Als taalmaatje hoef je geen taalwonder te zijn, wel is het belangrijk dat je geduld hebt en dat je het leuk vindt om mensen te helpen. Vrijwilligers krijgen steun van Stichting Lezen en Schrijven Het vrijwilligerswerk vindt plaats in de bibliotheken van de drie gemeenten.
Voor vrijwilligers is er altijd goede begeleiding vanuit Stichting Lezen en Schrijven. Vrijwilligers bepalen zelf hoeveel tijd zij besteden aan het vrijwilligerswerk. Dat kan variëren van een uurtje tot meerdere dagdelen per week. Taalmaatjes worden zoveel mogelijk gekoppeld aan mensen uit de eigen gemeente. Een belangrijk uitgangspunt is dat beide partijen een goed gevoel bij elkaar hebben.
Voorlichtingsbijeenkomst op 3 oktober
Op maandagavond 3 oktober 2016 zijn geïnteresseerden welkom bij een voorlichtingsbijeenkomst. De bijeenkomst wordt gehouden in het Noorderpoortgebouw aan de Opwierdeweg 2 in Appingedam. De inloop is om 19.00 uur, de bijeenkomst begint om 19.30 uur. Opgeven kan via s.kamps@noorderpoort.nl.
Wilt u geen taalmaatje zijn maar wel andere vrijwilligerswerkzaamheden oppakken, zoals hulp aan ouderen of hulp bij schuldproblematiek, dan bent u ook welkom tijdens de voorlichtingsbijeenkomst. De welzijnsorganisaties SWd, ASWA en Humanitas zijn op deze avond aanwezig om u hierover te informeren. Kunt u niet bij de bijeenkomst aanwezig zijn, maar u wilt toch vrijwilliger worden, dan kunt u contact opnemen met mevrouw I. Kamps, via 0596-692929 of s.kamps@noorderpoort.nl.

Gemeente Loppersum,

Geef een reactie