28 januari 2023

Tegelhandel in voormalige meubelzaak

Siddeburen – Het aantal branches van de middenstand van Siddeburen wordt in september uitgebreid met een tegelhandel. In het voormalige pand van Buikema Meubelen aan de Oudeweg opent dan Tegelhandel Pieter Meijer de deuren. De winkelruimte is 700 vierkante meter groot en er zijn vloer-, keuken- en badkamertegels te koop.

“We willen iedereen van dienst zijn met een breed assortiment”, zegt Meijer (58). De nieuwe zaak gaat officieel open op de donderdag voorafgaande aan het begin van de jaarlijkse Licht- en Klankweek in Siddeburen. Meijer gaat zelf geen tegels verkopen. Hij heeft een deskundige aangetrokken die de klanten met adviezen van dienst zal zijn. Uiteindelijk verwacht hij dat drie mensen in de tegelhandel werk vinden.


Van vele markten thuis


De tegelhandel is iets nieuws in het zakelijk leven van de 58-jarige geboren en getogen Siddebuurster. Pieter Meijer is ŽŽn van tien kinderen uit een boerengezin. Aanvankelijk werkte hij mee in het boerenbedrijf, maar na zijn huwelijk in 1968 ging hij zich meer toeleggen op het uitvoeren van opdrachten in grondwerk voor gemeenten en woningcorporaties.


Hij bouwde een machinepark op dat niet seizoensgebonden is. “In de winter organiseerden we cursussen, in samenwerking met het arbeidsbureau. We leidden jonge werklozen op tot kraanmachinist”, zegt Meijer.


De volgende fase was het afstoten van landbouwgrond en de bouw van opslagloodsen. Eerst achter de boerderij aan de Hoofdweg (uiteindelijk 3000 vierkante meter) en later op het bedrijventerrein Kalverkampen in Siddeburen (inmiddels 5000 vierkante meter). De loodsen zijn te huur voor iedereen die wat op te slaan heeft. Meijer heeft grote regionale bedrijven als klant.


De tegelhandel is dus iets nieuws. Die mogelijkheid kwam om de hoek kijken, toen Meijers zoon (ook in het bedrijf werkzaam) woonruimte zocht en vader aan de praat kwam met de gebroeders Buikema die met hun zaak aan de Oudeweg waren gestopt en het pand, met daarin een woning, wilden verkopen. Meijer besloot twee vliegen in ŽŽn klap te slaan; woonruimte voor zijn zoon en continu•teit in het winkelbestand van Siddeburen. Hij zegt: “We wilden iets vestigen voor de langere termijn. Aan eendagsvliegen heb je niets. Een tegelhandel zal het goed doen. Er wordt in de toekomst nog veel gebouwd in de gemeente Slochteren en omgeving.”


De winkelruimte aan de Oudeweg (nu nog dichtgeplakt) is inmiddels gebruiksklaar. Na de bouwvakvakantie begint de inrichting. Tevens wordt het parkeerterrein nog uitgebreid.

www.dvhn.nl

Geef een antwoord