25 april 2024

Tegelspreuken in boerenland rondom Stedum

Vanaf deze week staan er grote ‘boerenblauwe’ tegels met passende, mooie en inspirerende teksten in het boerenland rondom Stedum. Inspireren, bewustwording creëren en ‘iets positiefs’ in deze tijd van onzekerheid en zorg over Covid-19, aardbeving problemen en de positie van de boeren in de huidige maatschappij, zijn de aanleiding voor deze ludieke actie.

Initiatiefnemers Margreet Wiersema en Ria de Vries, beide boerin, sloegen samen met een aantal collega boeren en boerinnen uit de het dorp de creatieve handen ineen. Samen bedachten zij teksten en gingen met hulp van collega’s en een aantal vrijwilligers aan de slag met het maken en plaatsen van de tegels.

Margreet Wiersema: “We willen mensen die wandelend of fietsend passeren zo stil laten staan bij het mooie Groninger landschap en hen daarmee hopelijk een glimlach op het gezicht bezorgen. In het land bij de familie de Vries staat bijvoorbeeld een bord met de tekst ‘Mooi uitzicht, geef nieuw inzicht’. Ria De Vries: “deze tekst kwamen we tegen
tijdens een fietsvakantie in Friesland en het leek ons leuk om deze tekst te gebruiken op een tegel bij ons in het land met zicht op de mooie ‘Steemer’ toren. We nodigen iedereen van harte uit om een rondje Stedum te doen om ook de andere borden te bekijken.”