16 juli 2024

Ten Post/Ten Boer: motorrijders veel te snel

0

Een 55-jarige motorrijder uit Ten Post moest zaterdagmiddag zijn rijbewijs inleveren. De politie wilde de man op de Kieler Bocht in Groningen controleren, omdat zijn kentekenplaat enigszins verbogen was. Na een stopteken stopte de man in eerste instantie, maar keerde vervolgens zijn motor en ging er vandoor. De politie heeft de man lange tijd gevolgd. Hierbij werd een snelheid gemeten van 184 km/uur binnen de bebouwde kom, waar de maximum toegestane snelheid 50 km/uur is.

Tijdens de achtervolging negeerde de motorrijder talloze verkeersregels. Zo reed hij door rood licht, gaf geen voorrang en reed roekeloos. De politie heeft uiteindelijk om veiligheidsredenen besloten de achtervolging te staken. Op basis van het kenteken kon de bestuurder achterhaald worden. De man meldde zich even later alsnog op het politiebureau. Hierop is het rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal voor het invorderen van het rijbewijs en voor de verschillende verkeersovertredingen.

Op de N360 in Ten Boer reed een 23-jarige motorrijder uit Vledder met een snelheid van 122 km/uur. Ook deze motorrijder reed binnen de bebouwde kom, waar een maximum snelheid geldt van 50 km/uur. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd.

politie.nl

Geef een reactie