28 november 2023

Tevreden lopers in Stedum

0


De laatste avond van de Avondvierdaagse werd er onder goede omstandigheden gewandeld. Het was prima wandelweer, en voorafgegaan door Jehova Nissi werd de laatste kilometer in marstempo afgelegd. Meestal heeft het muziekkorps wel een oppeppend effect, maar deze keer gingen een aantal lopers lekker op straat tegen de muur van het café zitten.

De topper onder de lopers liep voor de 23e keer mee, en een 21-jarige al voor de 18e keer. Dan ben je met 3 jaar al begonnen. De laatste jaren is de 10 km minder populair, hoewel men over de routes wel tevreden was. Het is niet meer zo populair je op deze wijze in te spannen.

Over de deelname aan de 5 km had de organisatie niet te klagen, met 135 lopers was dat prima bezet. Tot voldoening van de verkeersregelaar en de wandelaars op het kleipad is de politie opgetreden tegen de chauffeur die dinsdagavond het stopteken negeerde en tussen de wandelaars door wilde rijden. Hij verklaarde haast te hebben gehad. Hij had duidelijk buiten verkeersregelaar majoor Kees gerekend.

 
De activiteitencommissie van Dorpsbelangen bedankt bij deze de koffieposten Hilda en Anneke, Jannes, ijspost Ria, alle verkeersregelaars, het Rode Kruis (perfect om de laatste loper door te geven), de inschrijvers bij het café en Johnie en Diana voor hun gastvrijheid.
 
Volgend jaar is de wandelvierdaagse gepland van maandag 17 tot en met donderdag 20 mei. We hopen dan weer wat meer 10 km lopers te zien!
 

www.stedum.com

Geef een reactie