21 juli 2024

Theater Delfzijl breekt record

0

Cultureel centrum De Molenberg stevent af op het hoogste aantal bezoekers ooit. "In de geschiedenis van De Molenberg zijn er nog nooit zoveel kaartjes verkocht", zegt directeur Daniël Wever. "We hebben dit seizoen al meer dan 18.500 bezoekers."

De directeur weet niet precies wat de oorzaak is van het succes. "Blijkbaar weet men steeds beter de weg naar De Molenberg te vinden."

In het seizoen 2003 – 2004 trok het theater 18.400 bezoekers. Wever: "Maar toen hadden we ook vier keer een voorstelling van Bert Visscher en ook een paar optredens van de Bende van Baflo Bill. Het seizoen 2006 ?2007, dat eindigt in april, wordt dus een grandioos succes. Van de 62 voorstellingen zijn tot op heden 20 uitverkocht. Dat is voor ons ook een hoog aantal."

Hoewel meer bezoekers dan ooit de kassa passeerden, betekent dit niet dat de portemonnee van De Molenberg uitpuilt. Van elke verdiende euro gaat tachtig cent naar het impresariaat van de artiesten. Wever: "Dus dat tikt niet heel erg aan. Maar we verdienen ook een beetje meer met de verkoop van kopjes koffie en dergelijke. En het is natuurlijk alleen maar positief dat het theater lekker draait."

De directeur overweegt aan te haken bij de marketingcampagne van de Ontwikkelingsmaatschappij Delfzijl om het imago van de havenstad te verbeteren. Wever: "De slogan luidt Echte sterren wonen in Delfzijl. Daar wil ik aan toevoegen ‘…en staan op de planken in De Molenberg’. Misschien dat het op de brochure voor het nieuwe seizoen staat."

De gemeenteraad van Delfzijl besloot onlangs twee ton in de noodlijdende De Molenberg te steken. Dat is hiermee voorlopig gered. Het cultureel centrum kwam in de rode cijfers, omdat de subsidiestroom vanuit de gemeente steeds dunner werd. Het tekort op de lopende rekening bij de gemeente, waarmee De Molenberg haar rekeningen betaalde, was opgelopen tot 144.000 euro. De raad maakte duidelijk dat zij deze subsidie als eenmalig beschouwt. Het centrum moet nu met een goed businessplan komen.

Dagblad van het noorden

Geef een reactie