28 februari 2024

Tibet in de Boekwerkplaats

0

De eerste twee weekenden staat Tibet centraal in de Boekwerkplaats in Stedum. Tijdens de Open Dagen is er een tentoonstelling van de Tibetaanse kunstenaar Tashi Norbu en zijn er handgebonden producten van Tibetaanse vluchtelingen uit Dharamsala (Noord-India). Overal ter wereld wonen en werken Tibetaanse vluchtelingen. Zij zijn gevlucht uit Tibet en vaak eerst terecht gekomen in Dharamsala in Noord-India, de woonplaats van de Dalaï Lama.

Ook de Tibetaanse kunstenaar Tashi Norbu komt uit Dharamsala. Maar hij woont en werkt tegenwoordig in Nederland en België. Tashi Norbu combineert de klassieke Tibetaanse kunst met moderne schilderkunst. Dat levert een heel boeiend resultaat op, waarbij de kijker steeds weer iets nieuws ontdekt in het werk van Norbu. Het is bijzonder dat het werk van deze kunstenaar nu te zien is in de Boekwerkplaats in Stedum. Tijdens de Open Dagen zijn er nieuwe handgemaakte boekjes (met handgemaakt papier) en speciale fotolijstjes te koop. Alle producten zijn gemaakt door Tibetaanse vluchtelingen in Dharamsala (Noord-India). De opbrengst van de verkoop komt uiteraard geheel ten goede aan de Tibetanen. Verder is er natuurlijk werk te zien van cursisten Boekbinden en prachtige producten die gemaakt zijn tijdens de diverse workshops.
Als het weer meezit en er een mooie wind waait, dan zal bovendien op zaterdag 8 september de lucht boven de Boekwerkplaats in Stedum weer vol staan met prachtige zelfgemaakte vliegers. Kortom, weer genoeg reden om een kijkje nemen tijdens de Open Dagen op zaterdag 1 en zondag 2 september en zaterdag 8 en zondag 9 september, telkens van 13.00 tot 18.00 uur. De Open Dagen en de tentoonstelling zijn uiteraard gratis te bezoeken in De Boekwerkplaats, Hoofdstraat 45, 9921 PA Stedum.

De Boekwerkplaats

Geef een reactie