25 juli 2024

Tientallen bejaardenwoningen tegen de vlakte…

0

Dorpsbelangen en Huurdervereniging De Huurder in Loppersum willen meepraten over de plannen die woningcorporatie De Borgen uit Bedum heeft met de seniorenwoningen in Stedum. Volgens de borgen moeten er tientallen bejaardenwoningen tegen de vlakte.

Voorzitter Lies Oldenhof is van mening dat de plannen van De Borgen niet ver genoeg gaan. Nu lijkt het erop alsof ze een klein stukje weghalen en daar wat nieuwe woningen neerzetten. Dat is geen gezicht. Als je iets van plan bent, moet je het goed aan pakken. Er moet gewoon meerplat. Een drastische maatregel,vindt ook dorpsbelangen, maar om het dorp weer wat aanzien te geven een noodzakelijke stap. ,De omgeving van de Hilmaarweg en deWeemweg zien er nu niet uit.
Tijdens een onlangs gehouden commissievergadering van de gemeente Loppersum liet ze al doorschemeren dat in die omgeving de verloedering heeft toegeslagen en dat er in sommige gevallen sprake is van vandalisme.
Naar aanleiding van het artikel over de aangekondigde sloop is vooral onder de oudere inwoners in Stedum een gevoel van onrust ontstaan. Die wonen voor een deel in de huizen die onder de slopershamer moeten.Het dorp snapt er niets van. De Stedumers vinden het erg vervelend dat ze het nieuws op deze manier hebben moeten horen. Wij willen serieus genomen worden en mee kunnen praten over de aangekondigde plannen, W.M. Scheltens van de Lopster huurdervereniging De Huurder weet officieel nog steeds van niets. We vergaderen donderdag met De Borgen maar die afspraak stond al langere tijd vast. We hopen tijdens die bijeenkomst eindelijk te horen wat ze van plan zijn. Een ding kan ik nu alvast wel vertellen, het geeft geen pas dat wij dit soort nieuwtjes tijdens een commissie vergadering te horen krijgen en dat zullen we dan ook duidelijk maken.

© Archief www.stedum.com

Dorpsbelangen Stedum

Geef een reactie