22 juni 2024

Toch taakstraf na dodelijk ongeval op de Zwet

0

Het openbaar ministerie achtte de 53-jarige Albert S. uit delfzijl schuldig, maar verzocht de rechtbank twee weken geleden hem geen straf op te leggen. S. veroorzaakte in juli vorig jaar op de Zwet in Delfzijl een ongeluk waarbij een motorrijder (46) uit Sappemeer om het leven kwam. De rechtbank neemt de eis van de officier van justitie niet over.

De Delfzijlster moet een taakstraf van 40 uur verrichten. S. sloeg in zijn auto linksaf een inrit in op het moment de motorrijder hem links wilde inhalen. Een aanrijding was het gevolg waarbij de motorrijder werd gelanceerd en tegen een lantaarnpaal te val kwam. De motorrijder voerde geen licht en reed zeer waarschijnlijk te snel. De rechtbank stelt dat het ongeluk is te wijten aan een beoordelingsfout van beide betrokkenen.


De automobilist had ‘recht doorgaand verkeer op dezelfde weg’ doorgang moeten verlenen, de bestuurder van de motor haalde links in. S. stelde dat hij de motorrijder, terwijl het zich goed was, niet heeft gezien. De rechtbank stelt dat de Delfzijlster de motorrijder ‘heeft kunnen en moeten zien’.

www.regiofm.info

Geef een reactie