16 juni 2024

Topprestatie CMV Jehova Nissi Stedum

0

De Chr. Muziekvereniging Jehova Nissi uit Stedum heeft op het concertconcours van de Chr. Bond van Muziekverenigingen Groningen en Drenthe, zaterdag 19 maart in het Kielzog te Hoogezand een echte topprestatie geleverd. Tijdens het concours waaraan door 13 verenigingen werd deelgenomen, boekte de fanfare (uitkomend in de 3e divisie) met 87,26 punten een 1e prijs met recht op promotie naar de 2e divisie! Tevens werd met het inspeelwerk (het koraal “So nimm den meine HŠnde), de koraalprijs gewonnen

Van alle deelnemers kreeg Jehova Nissi namelijk de meeste punten op dit onderdeel. Hiervoor kreeg men een tinnen wandbord als prijs.


 


Met het zeer goed opgezet concertprogramma ontving dirigent Luuk Tuinstra met zijn muzikanten zeer lovende kritieken van de jury. Na het inspeelwerk werd als 1e werk gespeeld “Noormannen op de Vecht”. Een muziekstuk waarin de geleverde strijd  gevoeld wordt. Dit werk werd gevolgd werd door het rustige en gevoelige “Remembrance Day”. Een groot contrast in het programma die met het afsluitend werk “Humoresque” nog eens werde benadrukt. De jury rapporten stonden bol van de complimenten over het spel, de klank, de balans en de muzikaliteit die de dirgent in het orkest naar boven weet te krijgen.


 


Dat de leden en dirigent van Jehova Nissi zeer tevreden zijn met dit behaalde resultaat moge duidelijk zijn.


 


De Chr. Brassband Pro Rege-A uit Heerenveen werd de dagwinnaar met het hoogst behaalde aantal punten van het concours.

Jehova Nissi

Geef een reactie