9 december 2023

Tweetal pogingen tot brandstichting

0

In Bedum zijn zaterdagnacht twee pogingen tot brandstichting ondernomen. Daarbij was het doel in beide gevallen zeer waarschijnlijk om een geparkeerde auto in brand te steken. De politie komt graag in contact met getuigen van de beide voorvallen. Ook mensen die op andere wijze informatie over deze brandstichtingen hebben roept de politie op te reageren.

Twee pogingen
Zowel in de straat Patrijs als de straat Havik in Bedum werd getracht brand te stichten in de buurt van een geparkeerde auto. De pogingen waren niet succesvol, de auto’s stonden in beide gevallen in de buurt van een woning. De politie is ondertussen een onderzoek gestart en bekijkt daarbij of deze twee pogingen tot brandstichting iets te maken zouden kunnen hebben met eerdere branden in het dorp.
Dader gezien
Bij de poging tot brandstichting bij de auto aan de Patrijs werd de dader gezien. Op het moment dat de brandstichter dat opmerkte ging hij er hardlopend vandoor in de richting van een brug. Het gaat vermoedelijk om een jonge man.
Getuigen
Wie is mogelijk getuige geweest en kan de politie informatie verschaffen? Mogelijk heeft iemand de dader zien wegrennen. Misschien is het u opgevallen dat iemand zich verdacht heeft opgehouden in de omgeving. Soms lijkt informatie in eerste instantie niet zo van belang, het kan voor het politieonderzoek net het laatste puzzelstukje zijn. De politie vraagt dan ook getuigen of mensen die op een andere wijze informatie hebben te bellen met de politie op 0900-8844 (lokaal tarief). Als mensen anoniem willen blijven kan gebeld worden met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Persberichten politie.nl

Geef een reactie