13 juli 2024

Twintig tips over dader aanranding meisje

0

De politie heeft circa twintig tips binnengekregen over de dader die vorige week in Marsum bij Appingedam een 7‑jarig meisje onzedelijk heeft betast. De gouden tip zit er niet bij. De politie hield afgelopen zaterdag een passantenonderzoek bij de plek waar het meisje uit Holwierde is aangerand. "Dat lijkt laat, maar we vonden het belangrijk dit onderzoek op dezelfde dag rond hetzelfde tijdstip uit te voeren", legt Blokzijl uit. De politie hoopte zo getuigen te vinden die vorige week  langs dezelfde plek reden en iets hebben gezien."

Blokzijl is tevreden over het aantal tips. "We hebben in totaal 130 brieven met informatie over het incident aan passanten uitgereikt. Een twintigtal tips is boven verwachting. Een aantal tips is interessant genoeg om verder te onderzoeken."

Het meisje fietste op zaterdag 4 augustus rond kwart voor twaalf over de Marsumerweg in de omgeving van het dorpsje Marsum tussen Appingedam en Holwierde. Een bestuurder van een witte bestelwagen met rode letters volgde haar een tijdje en reed haar vervolgens aan. Daarna heeft hij haar onzedelijk betast.

De politie sluit niet uit dat de dader in de omgeving woont. De dader, een jonge man met een donkere huidskleur, reed in een witte bestelwagen met rode letters.

Wie meer informatie heeft, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0800‑8844.

Dagblad van het noorden

Geef een reactie