18 juni 2024

Nog niet zoveel bijzonders te melden deze keer. Het saneringsplan is naar tevredenheid afgerond, en het zwembad in Loppersum blijft voorlopig bestaan (maak er straks weer gebruik van!).  Onze bibliobus is op maandag nog in het dorp (13.30 Crangeborg en om 14 uur bij de Bongerd), dankzij ingrijpen van de raad op basis van het grote aantal lezers. Toch wel aardig om even bij stil te staan. Zo aan het begin van een nieuw jaar wil ik toch maar even op een paar voorzieningen wijzen en op onze mogelijkheden die ook zoveel mogelijk in stand te houden.

Bibliobus besparing
Wat eerder werd geregeld in plm. twee uur met één personeelslid en vier vrijwilligers wordt nu in één uur met twee betaalde krachten gedaan. Rekentechnisch gesproken is dat niet echt besparen, en had de eerste oplossing voor de bibliobus ook volstaan. Reden is denk ik het feit dat chauffeur en bibliotheekmedewerker niet altijd in één persoon verenigd worden en de route nu vanuit omliggende gemeenten gereden wordt. Voor Hilma Ubels mag je bewondering hebben, want op zo’n grote truck rijden als frèle vrouwtje, je moet maar lef hebben. Ik weet ook wel dat er stuurbekrachtiging is en dat je op het Truckstar festival ook vrouwelijke chauffeurs tegenkomt, maar het ziet er toch wel even heel stoer uit. Nu is er een chauffeur en een medewerker, niettemin moeten we blij zijn deze mogelijkheid als enig dorp in Loppersum nog te hebben. Blijven lezen dus!

Sporthal
Als Activiteitencommissie van Dorpsbelangen zoekend naar een moment om de aangekondigde buikdansles te plannen (1-2, meedoen natuurlijk), blijkt dat de sporthal alle avonden in gebruik is, behalve vrijdagavond (volleybal, heel leuk). Het moest dus de woensdagavond maar worden, tussen half zeven en negen, maar ook dan verdringen we gebruikers. De voetballers zijn er bij slecht weer, en zo zie je maar weer hoe belangrijk de sporthal voor Stedum eigenlijk is. Je kunt het gebouw ook beschouwen als een evenementenhal, met Oud en Nieuw, een concert, en nu weer het optreden van Tineke Rouw op 11 februari (niet missen!). Daarnaast is de tribune uitstekend geschikt voor de buikspieroefeningen met bootcamp (za-mo van 9 tot 10, er is nog plaats onder de bezielende leiding van Jur Raatjes)
Dit is maar een kleine opsomming van wat ik praktisch in een week aan voorzieningen en activiteiten tegenkom. Zonder ook maar een enkel initiatief te kort te willen doen, is er nog veel meer. Ik verheug me er al op om 55 te worden, want dan kan ik naar de Vrouwenraad, naar Passage, jeu de boules spelen (mag nu vast ook al wel), handwerken, en ga zo maar door.
Laat alles wat er in Stedum is niet lopen, doe mee en geniet ervan. Zo houden we onze leefbaarheid in stand. De bibliobus is ten slotte ook gebleven dankzij het grote aantal lezers. U weet weer dat er op u gerekend wordt,

Met vriendelijke groet,

Lies Oldenhof

www.stedum.com

Geef een reactie