29 november 2023

Uitgifte bouwkavels uitbreidingsplannen Loppersum begint nog dit jaar

0

De economische crisis verhindert de gemeente Loppersum niet nog vóór het einde van dit jaar de uitgifte van kavels in uitbreidingsplannen van de kernen Loppersum en Middelstum ter hand te nemen. Om al te grote risico’s te vermijden, wordt in eerste instantie alleen de eerste fase van de bestemmingsplannen uitgevoerd.

Dan gaat het in het plan ‘Over de Wijmers’ in Loppersum om maximaal vijftig woningen en in ‘Middelstum-Zuid’ om maximaal 36 huizen. De gemeenteraad gaf hiervoor maandagavond groen licht.

Omdat er na twee informatieavonden geen zienswijzen zijn ingediend door bezwaarden, sprak PvdA-raadslid Bé Schollema de hoop uit dat beide dorpen binnenkort enkele tientallen nieuwe inwoners kunnen begroeten. Vanuit de raad werden vragen gesteld over de kavelprijzen. Die variëren van gemiddeld 135 euro per vierkante meter tot 150 euro voor de mooiere kavels, meldde PvdA-wethouder Corine Jansen.

De beide GroenLinks-raadsleden stemden tegen. Op vragen van fractievoorzitster Nicolette Scholten over de duurzaamheid van de woningbouwplannen gaf CDA-wethouder Hommo Smit als antwoord: "Dit laten we over aan de toekomstige bewoners." Dat leidde tot een furieuze reactie van Scholten: "Op deze manier komt er van duurzaamheid natuurlijk niets terecht." Zij kenschetste het antwoord van wethouder Smit als ‘slap en nietszeggend’. "Veelvuldig hebben wij hierover opmerkingen gemaakt. Ik moet vanavond vaststellen dat hiermee al die tijd niets is gedaan."

Dagblad van het noorden

Geef een reactie