16 juni 2024

Uithuizer bakker begint nieuwe zaak in Middelstum

0

UITHUIZEN – Bakker Johan de Winter uit Uithuizen verhuist zijn bakkerij naar Middelstum. De ondernemer heeft het al jaren leegstaande pand aan de Burchtstraat, waar ooit een supermarkt was gevestigd, gekocht en hoopt hier binnen een jaar niet alleen een bakkerij, maar ook een nieuwe winkel te kunnen openen.

Ruimtegebrek op de huidige plek aan de Blink heeft hem doen besluiten om uit te kijken naar een pand waarin hij zijn bakkerij zou kunnen onderbrengen. ãWe kunnen hier niet meer uit de voeten. Je kunt er wel werken, maar prettig is wat anders. Het is allemaal veel te klein geworden”, vertelt De Winter. Dat wordt nog het beste ge•llustreerd door de grote container op de parkeerplaats achter de Blink. Het gevaarte is al langere tijd een doorn in het oog van de omwonenden. Zij zullen daar binnen afzienbare tijd van verlost zijn.
Het is overigens niet de bedoeling dat de huidige winkel uit Uithuizen verdwijnt. Het gaat volgens De Winter puur om het verhuizen van de oven en allerlei andere machines om brood en dergelijke te kunnen produceren.


In eerste instantie werd de mogelijkheid onderzocht om een nieuwe zaak te beginnen in de bakkerij van Staghouwer aan de Burchtstraat in Middelstum. De familie Staghouwer besloot enige tijd geleden om de winkeldeuren definitief te sluiten omdat er geen opvolger gevonden kon worden. Zaterdag is het zo ver. De Winter zegt dat dit pand maar even in beeld is ge-
weest omdat er teveel ge•nvesteerd zou moeten worden. De ondernemer hoefde niet lang te zoeken naar een ander onderkomen. De voormalige supermarkt, eveneens aan de Burchtstraat, bleek de ideale oplossing te zijn. ãDaar hebben we met een oppervlakte van bijna achthonderd vierkante meter vier keer zoveel ruimte als in Uithuizen”, zegt De Winter.


Als alles volgens plan verloopt, hoopt hij medio maart zo ver gevorderd te zijn met de plannen dat de deuren van het Middelstummer filiaal open kunnen. Brood wordt er dan nog niet in Middelstum gebakken. De Winter denkt ongeveer een jaar nodig te hebben om ook dat deel op orde te brengen. De verhuizing heeft voor het personeel van de Uithuizer ondernemer geen gevolgen. ãSterker nog, we zullen op termijn nieuwe krachten moeten aantrekken, want de zaak in Middelstum moet natuurlijk ook bemand worden”, laat hij weten.

De Ommelander

Geef een reactie