22 juni 2024

Uithuizermeeden: geheime zender uit de lucht

0

uithuizermeeden – Radiopiraat Derk Tromp uit Uithuizermeeden is vrijdagavond voor de vijftiende keer gepakt met zijn illegale radiozender Mexico. Zijn apparatuur is in beslag genomen en de politie heeft proces-verbaal opgemaakt. Toch blijft de 38-jarige Meister stug doorgaan.

De piraat was in mei ook al de pineut. Zijn apparatuur werd in beslag genomen en hij kreeg een boete. Met gekregen cd- en minidisc-spelers en gekochte mengpanelen en zenders ging hij vrijdag opnieuw de lucht in, maar werd na anderhalf uur al gepakt.


Volhouder


Maar je bent volhouder of je bent het niet: nieuwe apparatuur ligt alweer klaar. Waar hij het van doet? “Ik verdien er niks mee, dus ik betaal het zelf. Mijn broer koopt geregeld nieuw spul, dan neem ik het oude van hem over. En ik krijg veel. De boetes betaal ik niet. Ik moet al 2250 euro dokken, maar dat kunnen ze vergeten”, zegt Tromp strijdlustig.


Over een paar weken zal Mexico aan een zestiende leven beginnen, op de zondagmiddag. “Ik kan geen maanden wachten. Ze weten ook wel dat ik ermee door blijf gaan.” Tromp’s luisteraars, liefhebbers van Nederlandse en Duitse Tiroler en polka muziek, steunen hem. Ze bellen hem geregeld en bieden hem apparatuur aan. Hoeveel het er zijn weet de piraat niet. Volgens Tromp schamen veel mensen zich om ervoor uit te komen, maar hij krijgt telefoontjes van Friesland tot Duitsland en Drenthe.


De politie haalt radiopiraten uit de lucht, omdat de ethervervuiling storend kan zijn voor andere gebruikers, zoals de vliegverkeersleiding en legale tv- en radiozenders. Volgens Tromp valt dat wel mee. “De zender die ik vrijdag gebruikte was helemaal niet zo sterk. Laat ze toch op belangrijkere zaken letten.

www.politie.nl

Geef een reactie