20 juli 2024

Uitslaande brand treft monumentaal pand Kantens

0


Een uitslaande brand heeft vrijdagavond 7 augustus grote schade aangericht aan een vrijstaande woning aan de Langestraat in Kantens. De brand woedde op de eerste verdieping van het pand. De melding van de brand kwam rond half zes binnen bij de Gemeenschappelijke Meldkamer te Groningen. Daarop werd direct een tankautospuit van de brandweer van Middelstum gealarmeerd.

Terwijl de brandweer onderweg was, werd reeds duidelijk dat het een uitslaande brand betrof. De bevelvoerder gaf daarom meteen het sein middelbrand, waarna een tweede tankautospuit uit Usquert werd gealarmeerd. Ter ondersteuning kwam ook een derde tankautospuit van het korps Uithuizermeeden ter plaatse. Het korps van Middelstum probeerde na aankomst de brand in eerste instantie van binnenuit te blussen. Doordat de brand zich zeer snel ontwikkelde moest die poging echter worden afgebroken. De brand werd vervolgens door de gealarmeerde korpsen van buitenaf bestreden.

Rond kwart over zes kon het sein brand meester worden gegeven. De nabluswerkzaamheden hebben vervolgens nog enkele uren in beslag genomen. In verband met het nablussen kwam ook de hoogwerker uit Delfzijl ter plaatse. De bewoners waren bij het uitbreken van de brand niet thuis. Er deden zich dan ook geen persoonlijke ongelukken voor. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

(Tekst: Brandweer Groningen)

 

 

 

Foto’s – Stedum.com

www.stedum.com

Geef een reactie