17 juni 2024

Ulrum heeft buik vol van baldadige jeugd

0

Ulrum – Dorpsbelangen Ulrum hoopt dat de politie snel een eind maakt aan de praktijken van jongeren die het dorp ’terroriseren’. Een groepje van circa 15 personen heeft sinds eind vorig jaar diverse vernielingen in het dorp gepleegd en inwoners ge•ntimideerd door hun huizen met modder te besmeuren.

“Ongelooflijk dat dit mogelijk is in een klein dorp als Ulrum”, vindt voorzitter Hans van der Heide van Dorpsbelangen. De jongeren steken regelmatig bankjes in het Asingapark in de fik, vernielen lantaarnpalen en gooiden een tijdje geleden een fiets door de raam van het gezondheidscentrum.


Van der Heide: “De mensen die aangifte hebben gedaan, zijn nu de pineut. Ze worden geterroriseerd.” De politie is op de hoogte van de problemen. “Diverse mensen hebben aangifte gedaan van vernielingen”, weet politiewoordvoerder Sjabbo Smedes. “Vervolgens kregen zij een kluit aarde tegen de ruiten.”


Hard optreden


Smedes zegt dat de politie op het punt staat hard op te treden. “We hebben een groepje jongeren in het vizier. De gemiddelde leeftijd van deze groep is tussen de 15 en 18 jaar. We hebben eerst een ‘vaderlijke’ aanpak geprobeerd, door met hen te praten. We zijn bij hen thuis geweest en hebben met hun ouders gesproken. Het is een tijdje rustig geweest, op wat plaagstootjes na. Het hele gedoe steekt echter weer de kop op. Er is een kleine kern waarbij de ‘vaderlijke’ methode blijkbaar niet werkt. Het lijkt er op dat we proces-verbalen moeten uitdelen.”


Ook burgemeester Joan Stam van De Marne vindt dat er hoognodig iets moet gebeuren. “Dit kan echt niet. De overlast loopt echt de spuigaten uit. Deze moet stevig worden aangepakt.”

www.dvhn.nl

Geef een reactie