21 mei 2024

Ultimatum krakers verstrijkt geruisloos

0

Het lijkt erop dat de krakers van het terrein aan de Medenweg in Witttewierum op deze plek gaan overwinteren. Het ultimatum van zaakwaarnemer J. Grashuis verstreek gisteren zonder dat de nieuwe bewoners de locatie verlieten. Hij kiest nu voor de offici‘le procedure om de krakers weg te krijgen.

Grashuis toog gisterochtend naar het terrein om met de krakers te praten. “Hun reactie was simpel. De krakers zeiden dat ze er nu wonen en niet van plan zijn om weg te gaan”, aldus Grashuis. De zaakwaarnemer overwoog nog om zelf de krakers weg te sturen, zoals hij eerder deed met illegale bewoners, maar zag hier toch van af.


De krakers zijn erg blij met hun nieuwe stek. “Het terrein is geweldig. We hebben alle ruimte en ook een loods om in te werken. Ik denk niet dat we hier jaren kunnen blijven. Toch gaan we proberen om hier zo lang mogelijk te zitten”, aldus Peter Schudde.


De nieuwe bewoners kraakten het terrein in Wittewierum maandag. Een deel van de krakers woonde eerder lange tijd in Wirdum op het terrein Rustoven. Daar moesten ze weg van gemeente en eigenaar. Op het terrein staan een loods en een oude garage, waarin de krakers nu huizen. Ook hebben ze woonwagens op het terrein gestald.


Grashuis vreest dat de groep krakers gemeenten in het Noorden een hoop problemen zal opleveren. “Ze verhuizen van hot naar her en overal moeten tijdrovende en kostbare procedures worden gestart.” Het terrein aan de Medenweg heeft een agrarische bestemming. Grashuis heeft een bouwvergunning aangevraagd om er een pand met een landbouwfunctie te bouwen. “Dat zal voorlopig wel niet lukken. Ik denk dat de krakers niet zo snel weg zijn te krijgen.”

www.dvhn.nl

Geef een reactie