11 december 2023

Valse aangifte poging tot doodslag

0

De politie heeft deze week vastgesteld dat een aangifte van poging doodslag is verzonnen door een 17-jarige meisje uit Uithuizermeeden. Volgens eigen zeggen was er vrijdagnacht 5 maart opzettelijk door een automobilist op haar ingereden.

Wat was er gebeurd?
Het 17-jarige meisje vertelde agenten dat ze in het centrum van Uithuizermeeden bijna omver was gereden door een automobilist. Een vriendin van het meisje zou haar vroegtijdig hebben kunnen wegtrekken, waardoor een aanrijding werd voorkomen. De bestuurder zou er daarna vandoor zijn gegaan. De 18-jarige bestuurder uit Roodeschool, kon daarop in zijn woning worden aangehouden. Hij werd voor verhoor ingesloten.
Onderzoek
Naar aanleiding van de aangifte heeft de politie onderzoek gedaan. Het 17-jarige ‘slachtoffer’ en meerdere getuigen werden gehoord. Na diverse gesprekken met getuigen bleek al snel dat het hele voorval niet was gebeurd. De vrouw bekende tegenover agenten dat ze het hele voorval had verzonnen. Bij politieverhoor gaf het meisje frustratie op als motief voor het doen van de aangifte. Ze was boos over een aantal “zaken” die die avond hadden plaatsgevonden. De 18-jarige man had daar helemaal geen aandeel in gehad.
Kwalijke zaak
De 18-jarige man gaat aangifte doen tegen het 17-jarige meisje (valse aangifte, smaad en laster). Het proces-verbaal wordt naar het Openbaar Ministerie gestuurd. De officier van justitie beslist op grond van het dossier wat met de 17-jarige verdachte gaat gebeuren. De politie en het Openbaar Ministerie vinden het een zeer kwalijke zaak als capaciteit aan dergelijke zaken verloren gaat.  

Persberichten politie.nl

Geef een reactie