21 mei 2024

Van Mastrigt snuffel rond in Winsum

0

Winsum – Als aanstaand burgemeester is het goed te weten over wie je de scepter gaat zwaaien. Dus toog Yvonne van Mastrigt – net terug van vakantie – deze week met haar gezin naar de Schatkamer van het Noorden, oftewel het dorp Winsum. Ze kampeerden op een camping, maar wilden geen bezoekers en daarom bleef de locatie geheim. De vakantiegangers wonen nog in Rotterdam, waar Van Mastrigt tot september voorzitter is van de deelgemeente IJsselmonde.

Van Mastrigt maakte woensdag informeel kennis met wethouder Hein Zeevalking en waarnemend burgemeester Joop Boertjens. Donderdag was het de beurt aan wethouder Nico Werkman en de ambtenaren die niet op vakantie waren. Nico Werkman kijkt terug op een ‘prettig gesprek’. ”Ze was open en eerlijk en oprecht ge•nteresseerd in dit gebied. En je kunt merken dat ze niet van hier is. Ze verbaasde zich over de lage grondprijzen en de ruimte. De grote zonneweide bij het zwembad was al met open armen door een van de dochters ontvangen.”


De familie Van Mastrigt fietste een paar keer door het dorp. Het gezin bekeek verschillende woningen, want de Rotterdamse wil zo snel mogelijk verhuizen. Terwijl de burgemeester eerst nog de hele gemeente als optie noemde, is het arsenaal woningen nu gereduceerd tot de kern. De dochters willen op judo en turnen en dan is Winsum toch wel handig.


Van Mastrigt komt over twee weken nog eens langs en zal dan meer inhoudelijk over de gemeente en haar functie praten. Maar tot haar offici‘le benoeming in september wil ze zelf niet reageren. Ook de portefeuilles komen daarna pas aan bod

www.dvhn.nl

Geef een reactie