22 april 2024

Veerdienst is trekpleister Dollardroute

0

Delfzijl – De grensoverschrijdende Dollard-fietsroute is een groot succes aan het worden. Een belangrijke bijdrage daaraan levert de veerdienst waarvan tijdens de tocht gebruik moet worden gemaakt (Ditzum-Emden-Delfzijl).

Veel deelnemers beschouwen deze bootreis als een extra attractie. Van jaar tot jaar kan het boekingsboekingsbureau – dat is gevestigd in het Duitse Leer – stijgende cijfers noteren. Over dit jaar zijn de bezoekersaantallen nog niet bekend, maar bureaumanager Anita Geisemeier gaat er vanuit dat die ook weer hoger zullen zijn dan in 2003. “En dit ondanks de slechte voorzomer. Wordt het weer mooier zoals de afgelopen weken dan merken wij dat direct. De aanvragen stromen dan binnen”.

De Dollardroute werd ongeveer tien jaar geleden in het leven geroepen. Het gaat hierbij om een fietsroute van in totaal circa 180 kilometer. Er kan zowel in Nederland als in Duitsland worden gestart. Deelnemers zijn een zestal Nederlandse gemeenten (waaronder Appingedam, Delfzijl en Winschoten) en een zevental Duitse instanties, zoals de Landkreis Leer, de stad Emden, alsmede de gemeenten Jemgum en Bunde.

Namen in 1996 833 personen de moeite de Dollardroute te fietsen, het afgelopen jaar waren dat er 4399. Het gaat hier slechts om de geregistreerde aantallen, want mevrouw Anite Geisemeier gaat er vanuit dat veel meer mensen (Nederlanders vooral) op eigen houtje op pad gaan voor het fietsen van (een deel van) de route. Ze denkt dat het werkelijke aantal mensen dat de Dollardroute rijdt in de buurt van de 20.000 zal liggen.

Overigens, wie het echt volgens de regels wil doen maakt er een soort etappetocht van 5 of 6 dagen van en laat zich de bagage nabrengen. Het bureau in Leer regelt de overnachtingen in hotels of andere gewenste gelegenheden.

www.dvhn.nl

Geef een reactie