2 juni 2023

Verdachte brandstichting Bedum op vrije voeten

De 17?jarige verdachte van de reeks brandstichtingen in Bedum is vrijgelaten. Vijf caravans, drie containers en tuinmeubilair werden in de nacht van zaterdag op zondag in brand gestoken. De politie heeft onvoldoende bewijs tegen de jongen kunnen vinden. Zij roept eventuele getuigen op zich te melden.

De brandstichter heeft vijf caravans, drie containers, tuinmeubilair en een schuur ernstig beschadigd. Hij sloeg het eerst toe in de Schoolstraat. Daarna stak hij tuinmeubilair bij een woning aan de Vrije Gang in de brand. Daarna richtte hij zich op vijf caravans in de Lijnbaan en de Ommelanderdrift. Bij een bluspoging van de caravan aan de Ommelanderdrift raakte de eigenaar ernstig gewond aan zijn handen.

Agenten die op weg waren naar een brand in de Lijnbaan zagen de 17?jarige verdachte op een fiets wegvluchten. Hij is verhoord, maar heeft de brandstichting niet toegegeven. Een 17?jarige plaatsgenoot is ook aangehouden, maar uit onderzoek blijkt dat hij niks met de branden te maken heeft.

Het is nog niet bekend waarmee de brand is aangestoken. De technische recherche is nog bezig met het onderzoek.

De politie verzoekt mensen die in de bewuste nacht iets hebben gezien of gehoord contact op te nemen. Zij kunnen bellen naar 0900?8844

Dagblad van het noorden

Geef een reactie