29 november 2023

Verdachten aangehouden voor verduistering verreiker

0

De politie heeft maandagmorgen in een bedrijfsloods aan de Steenweg in Farmsum een verduisterde verreiker teruggevonden. De verreiker, een soort heftruck die veel in de landbouw wordt gebruikt, was door een bedrijf uit het Gelderse Laren verhuurd aan een onderneming uit Eindhoven.

De politie heeft vier personen aangehouden voor de verduistering. De nieuwprijs van het apparaat is ongeveer 75.000 euro.
Een collega-ondernemer van het bedrijf uit Laren werd eind vorige week benaderd door een persoon of hij een verreiker wilde kopen voor een prijs die ver onder de werkelijke waarde lag. Deze ondernemer vertrouwde het niet en nam contact op met zijn kennis in Laren. Nadat de kenmerken van de verreiker waren doorgenomen, bleek dat de machine was verduisterd. Uit onderzoek bleek dat deze in Delfzijl stond gestald.
De politie heeft het pand daarna in de gaten gehouden. Maandagmiddag werden vier personen bij de loods aangehouden. Het gaat daarbij vermoedelijk om de huurders, een 55-jarige man uit de gemeente Winsum en een 20-jarige man uit Delfzijl, en twee kopers. De 20- en 55-jarige zijn ingesloten voor verhoor. De kopers bleken na een verklaring te goeder trouw en konden na hun verhaal het politiebureau verlaten

Persberichten politie.nl

Geef een reactie