27 mei 2024

Verkeer mijdt nieuwe tunnel bij Losdorp

0

losdorp – Vrachtwagens en bussen mijden de nieuwe verkeerstunnel bij Losdorp onder de N33. De tunnel is te klein of oogt te klein, waardoor het zware verkeer weer net als vroeger door het dorp rijdt in plaats van er omheen.


De tweede tunnel, voor fietsers en voetgangers, wordt door gebruikers als erg onveilig ervaren. Dit schrijft de vereniging Dorpsbelangen Losdorp in een brief aan de gemeente Delfzijl en de provincie.

De twee tunnels bij Losdorp maken deel uit van de grootscheepse reconstructie van de N33, om de weg in te richten als een volwaardige autoweg met een limiet van honderd kilometer per uur. Ze zijn in december 2003 in gebruik genomen. De bouw van de tunnel bij de Schafferweg is bedoeld om Losdorp en Godlinze te ontsluiten.

De voetgangerstunnel in de Krommeweg is volgens dorpsbelangen onveilig en onhandig. “De tunnel is te stijl voor ouderen en kinderen. Het zou een tunnel worden waarin je de fiets aan de hand mee kon nemen, maar dat is hierdoor erg lastig. Bovendien kun je bij het betreden van de tunnel, het einde niet zien. Dat geeft mensen een onveilig gevoel”, aldus A. Ernsten van Dorpsbelangen.

De nieuwe wegenconstructie heeft de lijndienst van Arriva weer in het dorp teruggebracht. Volgens een woordvoerder van de vervoersmaatschappij is de rijtijd van de bus bij gebruik van de nieuwe route te lang geworden en is de bus gedwongen om weer door het dorp te rijden. “We zijn blij dat de bus terug is, maar hij rijdt nu wel te hard.”

Wethouder Jan Huisman heeft inmiddels overleg gevoerd met de provincie over de klachten van Dorpsbelangen Losdorp. Woordvoerder Wim Trip van de provincie heeft laten weten dat de provincie de problematiek rond de tunnels gaat onderzoeken

www.dvhn.nl

Geef een reactie