27 mei 2024

‘Verkeersclub’ buigt zich over Van Veenplein

0

Uithuizermeeden – Inwoners van Uithuizermeeden gaan samen met de gemeente Eemsmond en verkeersdeskundigen een oplossing bedenken voor de onveilige situatie op het Johan van Veenplein.

Bezoekers van een drukbezochte dorpenronde in het Bommelhoes gingen woensdagavond gretig in op een voorstel van burgemeester Gerard Renkema om samen met de gemeente mogelijke maatregelen in kaart te brengen.

Voor de zomervakantie moet duidelijk zijn wat de gemeente aan de onveiligheid op het Meister dorpsplein gaat doen. Cošrdinator van de pleingebruikers die met de gemeente in gesprek gaan is Harrie Tiekstra. Hij is tevens voorzitter van de commissie die feestelijkheden organiseert in het kader van het 650- jarig bestaan van Uithuizermeeden. Tiekstra wil met ouderen, middenstanders, ouders van jonge kinderen en gehandicapten met gemeente en deskundigen om tafel, verklaarde hij in een eerste reactie.

In de ‘verkeersclub’ zit in ieder geval de blinde Meister Kees Bos. Hij meldde zich spontaan aan. “Ik kom dagelijks op het plein en moest ontzettend wennen aan de nieuwe situatie”, zegt Bos. “Er was na de reconstructie geen trottoir meer. Ik was mijn ori‘ntatie helemaal kwijt.”

Tiekstra kan nog niet veel zeggen over zijn nieuwe rol en welke zienswijzen hij gaat inbrengen. “Maar we komen er wel uit.” Als het aan burgemeester Renkema ligt, buigen de gesprekspartners zich niet alleen over het Van Veenplein maar ook over de aan- en afvoerwegen die erop uitkomen: de Hoofdstraat, Oudedijksterweg, Vlasakker en Kerkstraat.

www.dvhn.nl

Geef een reactie