22 juni 2024

Vernielingen, brandstichtingen en winkeldiefstallen opgelost

0

De politie heeft met de aanhouding van acht jongeren diverse vernielingen en brandstichtingen in Delfzijl opgelost. De jongens, 11 tot 16 jaar, wonen ook allemaal in Delfzijl. De vernielingen en brandstichtingen zijn voornamelijk gepleegd in de zomer van 2007 en rond afgelopen jaarwisseling.

De meeste vernielingen zijn gepleegd bij een school aan de Sont in Delfzijl. Ruiten, regenpijpen en een dakkoepel moesten het ontgelden. Ook werd er graffiti op de school gespoten. Bij de sporthal werd brand gesticht door papier en folders in brand te steken. Op diverse plaatsen in het dorp werden verkeersborden vernield met zwaar vuurwerk. Bovendien werden ‘te koop’ borden uit tuinen gehaald en vervolgens in een andere tuin gezet. De politie kwam de jongeren op het spoor via andere jeugdonderzoeken. In totaal is voor enkele duizenden euro’s schade aangericht. De jongeren verklaarden zelf uit verveling te hebben gehandeld. Alle jongens zijn door verwezen naar Halt.

 

Winkeldiefstallen

De politie heeft vier jongeren aangehouden voor winkeldiefstallen. De vier Delfzijlsters, 11 tot 14 jaar, hebben zeker tien winkeldiefstallen gepleegd in twee verschillende supermarkten in hun woonplaats. Ook deze jongeren kwam de politie op het spoor op basis van informatie uit andere onderzoeken. De diefstallen zijn in de tweede helft van 2007 gepleegd. Drie verdachten zijn doorgestuurd naar Halt. De vierde zal zich, in verband met recidive, moeten verantwoorden voor de rechter

Persberichten politie.nl

Geef een reactie