2 maart 2024

Vernieuwing wagenpark gemeente Loppersum afgerond

0
De afgelopen twee jaar is het wagenpark van de gemeente Loppersum in fases vernieuwd. Een aantal voertuigen is vervangen door nieuwe wagens. Er is deels gekozen voor duurzame vervanging. De gemeente is nu in het bezit van twee elektrische voertuigen. De vernieuwing van het wagenpark was nodig omdat een aantal voertuigen dusdanig oud was dat het onderhoud te duur werd. Daarnaast wilde de gemeente een stap zetten in het kader van verduurzaming.
In het Milieubeleidsplan 2017-2020 heeft de gemeente de ambitie uitgesproken voor een duurzaam en sociaal Loppersum in 2030. Ook de aanschaf van de elektrische voertuigen draagt bij aan deze ambitie. Het wagenpark bestaat in totaal uit tien voertuigen; twee elektrische personenauto’s, vijf bestelbusjes en drie vrachtwagens. Wethouder Pier Prins (Beheer Openbare Ruimte) is blij dat het wagenpark nu op orde is: "De verouderde wagens zijn ingeruild. We hebben gekozen voor voortuigen die zo min mogelijk milieubelastend zijn. De collega’s van de buitendienst rijden per week veel kilometers om alle werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Met de aanschaf van de nieuwe wagens, kunnen we onze inwoners blijven bedienen én zorgen we voor een groenere stap in de goede richting".
Bijna klaar voor de winter
Hoewel het nog een eind weg lijkt, zijn ook de voorbereidingen voor de winterperiode begonnen. De zoutstrooiers die gebruikt worden om de wegen ijs- en sneeuwvrij te maken, worden binnenkort vervangen. Dit is nodig omdat de oude strooiers intussen ruim 15 jaar oud zijn. Met de aanschaf van nieuwe strooiers kunnen de wegen efficiënter en dus zuiniger gestrooid worden. Er zijn minder onderhoudskosten en doordat er minder zout nodig is, zijn ook die kosten lager. De medewerkers van de buitendienst zorgen ervoor dat de wegen ook in de wintermaanden goed begaanbaar blijven.

Gemeente Loppersum,

Geef een reactie