22 juni 2024

Verzet tegen sloop Slochter molenromp

0

Slochteren – De historische verenigingen Scharmer-Harkstede e.o. en Slochteren-Schildwolde e.o. verzetten zich tegen de sloop van de vervallen korenmolen aan de Korenmolenweg in Slochteren. Hun bezwaarschriften worden donderdag behandeld tijdens de hoorzitting van de commissie bezwaar- en beroepsschriften

De gemeente Slochteren wil de oude molenromp, die in deze staat al enkele decennia de entree van het dorp vanaf de provincialeweg N387 ontsiert, afbreken. Op deze locatie wil de gemeente een ‘parkachtig iets’ aanleggen, zegt wethouder FrŽ Bos. ”Er komt geen bouw op deze locatie. Het is en blijft groen.”


”We willen de stomp niet weg hebben. Dit is een unieke molen, een ronde stellingmolen. We zeggen niet dat de molen er in zijn geheel weer opgebouwd moet worden, maar afbreken moet zeker niet. Zo ga je niet met monumenten om”, zegt Henk Nieborg van de historische vereniging Scharmer-Harkstede e.o..


Wethouder FrŽ Bos zegt al gesproken te hebben met de historische vereniging Slochteren-Schildwolde e.o. en met de Slochter Molenstichting. Eerstgenoemde vindt het volgens de wethouder jammer dat de molen zal verdwijnen, terwijl de molenstichting geen geld heeft om naast de drie koren- en drie watermolens nog een molen te ‘runnen’. Bos wil verder nog met de club van Nieborg om tafel.

www.dvhn.nl

Geef een reactie