23 juli 2024

Veteranenconcert door KMK “Johan Willem Friso” op 9 oktober

De Koninklijke Militaire Kapel “Johan Willem Friso” (KMKJWF) geeft op zaterdagavond 9 oktober een concert. Eregasten zijn de veteranen uit de gemeente Eemsdelta. Deze groep is door het college van burgemeester en wethouders persoonlijk uitgenodigd. Andere belangstellenden uit de gemeente Eemsdelta zijn ook van harte welkom.

Sounds of Music
Het orkest van de KMKJWF heeft een programma met de titel Sounds of Music samengesteld. Het is een programma zonder pauze. Het concert begint om 20:00 uur en is in sportcentrum Eelwerd aan de Opwierderweg 65 in Appingedam. De entree is gratis.

Aanmelden is verplicht
Inwoners van de gemeente Eemsdelta kunnen zich aanmelden via het e-mailadres: veteranen@eemsdelta.nl. Zij moeten in de e-mail aangeven met hoeveel personen zij willen komen en wat hun telefoonnummer en e-mailadres is.

Coronamaatregelen
Door de coronamaatregelen die gelden, moeten mensen bij aanvang van het concert een vaccinatie-, herstel- of testbewijs laten zien. Men kan hiervoor gebruik maken van de ‘corona-check-app’ op hun mobiele telefoon. Het is ook mogelijk een geprint exemplaar te laten zien. Deze kan men aanmaken via de website: https://coronacheck.nl/nl/print/.

Militair orkest
De KMKJWF is onderdeel van de Koninklijke Landmacht en is het oudste militaire orkest van Nederland. Het orkest bestaat uit 52 muzikanten. De thuisbasis van het orkest is de Johan Willem Friso kazerne in Assen. De KMKJWF speelt zoveel mogelijk origineel repertoire maar ook eigen versies van klassieke- en filmmuziek. Tijdens concerten wisselen diverse stijlen elkaar af, van klassiek tot modern. De kapel verzorgt de muziek bij militaire ceremonies en diverse staatsaangelegenheden, zoals Prinsjesdag.