27 mei 2024

Veur Mekoar: ondernemers verbinden op Het Hogeland

Veur Mekoar: ondernemers verbinden op Het Hogeland

Veur mekoar; hoe goed hebben we het voor mekaar als ondernemers in Grunn? Hoe versterken we het gebied en elkaar? En wie kan daarbij helpen? Maar ook ‘veur mekoar’, samen moeten we het doen, ondernemers met elkaar. Alleen ga je snel, samen kom je verder.

Veur Mekoar

Ondernemers zijn vaak hartstikke druk met en gefocust op hun eigen onderneming. De waan van de dag overheerst en er is weinig tijd om eens verder te kijken. Maar in je eentje ben je misschien sneller, samen kom je altijd verder.

Wees welkom op de ondernemersavond ‘Veur Mekoar’ op maandag 22 april in Winsum. Kom ontmoeten, raak geïnspireerd door het verhaal van oud FC Groningen directeur Hans Nijland en heb een gezellige avond met gelijkgestemde ondernemers. Een laagdrempelige en informatieve avond voor ondernemers uit Het Hogeland (en directe omgeving). Aanmelden kan hier: grobusiness.nl/veur-mekoar.

Boerenslimheid van Hans Nijland

Wanneer je het hebt over iemand met inspirerende verhalen vanuit het ondernemersvak, dan kom je al snel bij Hans Nijland uit. Jarenlang als directeur werkzaam geweest bij FC Groningen en in die hoedanigheid gepokt en gemazeld met een ongekende koopmansgeest en sluwheid waarbij hij vaak grotere clubs de baas was met zijn eigen boerenslimheid. En daar kan hij heel smeuïg over vertellen. Hans Nijland is onze hoofdspreker en inspireert ondernemers om samen te werken en op te trekken om uiteindelijk te groeien als ondernemer.

Ondernemers verder helpen

Naast de hoofdspreker Hans Nijland ontmoet je ook partijen die je verder kunnen helpen. Zo vertelt het Groninger Groeifonds over financiering voor ondernemers in het bevingsgebied en informeert de mkb-consulent van de provincie Groningen over de begeleiding die je als ondernemer in het aardbevingsgebied kan krijgen. Ook Groningen Werkt Slim (praktische handvaten voor energiebesparing en duurzaamheid), gemeente Het Hogeland (in de vorm van de bedrijfscontactfunctionaris), Ondernemersvereniging Winsum en het Nationaal Programma Groningen geven akte de presence. Zij vertellen over hoe zij ondernemers ondersteunen en verder helpen.

Over de ondernemersavonden Veur Mekoar

Ondernemersavond Veur Mekoar wordt georganiseerd in gemeenten in Groningen, deze avond in Het Hogeland is de eerste editie en is in het bijzonder voor ondernemers uit deze gemeente. Later dit jaar worden er in andere gemeenten in Groningen soortgelijke avonden georganiseerd. De avonden hebben als doel om te verbinden met ondernemers uit de regio, te leren van elkaar en samen verder te komen. Oftewel; veur mekoar.