20 mei 2024

Vier Kerst in Stedum op Portugese wijze

0

Op zaterdagmiddag 22 december ziet Stedum er aan het Klokkenpad even heel anders uit. Van 1 tot 5 vindt er een kerstworkshop plaats voor kinderen, geïnspireerd op het Portugese Festas Natal. O.l.v. de Activiteitencommissie Dorpsbelangen en Scoutingvereniging de Struners kunnen kinderen kerstboompjes maken en versieren, een Kerstwens bedenken en schrijven of tekenen of een broodje roosteren bij een vuurkorf.

Dorpsbewoners drinken koffie of eten een kopje snert (Nederlands recept) en de scouts zetten ondertussen de alternatieve kerstboom van 4 meter hoog in elkaar, met een ladder om er ook iets in te kunnen hangen. Tegen vier uur, eerder mag ook, worden dorpsgenoten van harte uitgenodigd alles bij sfeervolle verlichting te komen bekijken en er iets warms bij te eten of te drinken (niet gratis). Kinderen lezen hun Kerstwens voor en hangen deze in de boom met behulp van een door de scouts gemaakte ladder. Hoe hoog? Dat mogen ze zelf weten, en ze mogen eerst oefenen natuurlijk (onder begeleiding). Er is ranja, maar ook warme chocolademelk en voor de liefhebbers Glühwein. Of de Kerstman komt is nog even afwachten, maar er is wel een zangeres die Kerstliederen met ons zingt en er wordt een Kerstverhaal verteld.
Deelname staat open voor iedereen en is gratis. Je moet je als deelnemer van te voren aanmelden i.v.m. groepsindeling en benodigd materiaal. Kinderen tot en met groep 2 van de basisschool mogen meedoen onder uw begeleiding, per ouder mogen dat wel meerdere kinderen zijn. Opgave tot en met 16 december via activiteiten@stedum.com, of via het aanmeldstrookje dat uw kind op 10 december mee naar huis krijgt. Neem een hamer, schaar, Prittstift, en een stift mee.
Wilt u meehelpen? Heel graag natuurlijk, des te mooier en sfeervoller wordt het aan het Klokkenpad. Meldt u of uw kind aan met naam, telefoonnummer, leeftijd van het kind en voorkeursactiviteit om aan mee te helpen. De soep moet van te voren worden gemaakt, zaterdagmorgen richten we het terrein in, ’s middags knutselen en timmeren we met de kinderen en aan het eind van de middag wordt alles weer opgeruimd.
De Activiteitencommissie van Dorpsbelangen en scoutingvereniging De Struners zien u/je graag de 22e vanaf 13 uur aan het Klokkenpad. Bij slecht weer wijken we uit naar het sportgebouw aan de Bedumerweg.

www.stedum.com

Geef een reactie