30 mei 2024

Vijftig locaties doen mee aan Open Monumentendag

0
Op zaterdag 14 en zondag 15 september 2019 openen vijftig locaties in de gemeente Loppersum hun deuren tijdens Open Monumentendag. Dit is een landelijk, cultureel evenement met als doel mensen op grote schaal in contact te brengen met ons monumentale erfgoed. Open Monumentendag verbindt mensen met monumenten en laat zien dat de verhalen en schoonheid van monumenten een verrijking voor onze leefomgeving en voor onszelf zijn.
 "Open Monumentendag leeft"
Ook de gemeente Loppersum doet ieder jaar mee aan Open Monumentendag. Dit jaar zijn vijftig monumenten geopend, verspreid over de hele gemeente. In bijna elk dorp zijn kerken, molens, musea of andere monumenten geopend. Wethouder Rudi Slager (Kunst en Cultuur): "We zien ieder jaar een stijging van het aantal monumenten dat meedoet aan dit mooie evenement. In 2017 waren het 36, in 2018 deden 40 monumenten mee en dit jaar dus 50. Dit betekent dat Open Monumentendag leeft! Het is een prachtige gelegenheid om een kerk, molen of ander monument te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt. Daarnaast worden er op veel plekken ook activiteiten georganiseerd zoals exposities, rondleidingen, muziekvoorstellingen en zijn er verhalenvertellers. Een dag die je niet wilt missen dus! Ik hoop dat er veel mensen komen genieten van al deze pracht."
De deelnemende monumenten, openingstijden en activiteiten staan in de folder ‘Open Monumentendag 2019’. Deze is verkrijgbaar op diverse plekken in de gemeente en ook digitaal te bekijken via www.loppersum.nl/monumentendag.

 

Gemeente Loppersum,

Geef een reactie