24 juli 2024

Vleermuizen en nachtvlinders

0
Kom vleermuizen spotten en nachtvlinders kijken! Ga mee op pad met een batdetector om vleermuizen te spotten. Vleermuizen kunnen wel zien, maar omdat ze in het donker met hoge snelheid rondvliegen en hun eten moeten vinden, hebben ze vooral ook hulp nodig van hun gehoor. Vleermuizen maken ultrasoon geluid en met de echo daarvan krijgen ze een geluidsbeeld van de omgeving.
Wij kunnen dat geluid met het blote oor niet of nauwelijks horen, maar een batdetector zet het ultrasone geluid om in iets dat wij wel kunnen horen. Een kans voor jong en oud om meer te weten te komen over vleermui-zen en ze zelfs te horen en te zien! Nachtvlinders zijn normaal gesproken niet zo gemakkelijk te zien en dus moeten ze gelokt worden. Dat gebeurt met spe-ciale lampen. Dan wordt opeens zichtbaar hoeveel verschillende nachtvlinders er voorkomen. Nieuwsgierig geworden? Doe mee!  Zaterdag 8 juli, vanaf 22.00 uur tot ca. 02.00 uur. Moarstee, Stedum.

De organisatie is in handen van groencommissie Stedum. Een en ander vindt plaats bij Moarstee, onder het genot van een hapje en drankje. Iedereen is van harte welkom!

Groencommissie,

Geef een reactie