6 juni 2023

Voor mensen met artrose, osteoporose en rugklachten

De gemeente Loppersum en Stichting Welzijn Delfzijl organiseren samen met het Huis voor de Sport Groningen een nieuwe cursus voor 50- plussers die gezond en fit willen blijven en daar zelf graag iets aan willen doen. Het is een praktische cursus, waarin u allerlei tips en oefeningen aangereikt krijgt waar u direct thuis mee aan de slag kunt. Bij de cursus hoort een uitgebreid cursusboek met veel informatie en oefeningen met fotoÕs. De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2 uur waarin de themaÕs gezondheid en bewegen worden behandeld.

Gezondheid
Wat is artrose, osteoporose en wat zijn rugklachten? U krijgt informatie over de oorzaak en achtergronden van deze op zich normale verouderingsverschijnselen en wat kunt u er zelf aan doen om de gevolgen hiervan af te remmen of tegen te gaan. Bovendien wordt aandacht besteed aan het belang van gezonde voeding.

Bewegen
Door het regelmatig uitvoeren van gerichte oefeningen en het letten op bepaalde houdingen en bewegingen in het dagelijkse leven kunt u zelf een actieve bijdrage leveren in het verminderen c.q. vertragen van deze klachten. In deze cursus krijgt u een serie van 12 oefeningen aangeleerd, ÔDe Gezonde MixÕ, die u thuis zelf kunt doen. Bij deze oefeningen ligt het accent op lenigheid, ontspanning en cošrdinatievermogen.

Organisatie
Locatie  : Middelstum (Vita Nova) en Loppersum (Sporthal de Boshal)
Data: in Middelstum op 15, 22 en 29 maart 2006
In Loppersum op 16, 23 en 30 maart 2006
Tijden: 14.00- 16.00 uur
Kosten: Û 5,- per persoon
Docent: Ineke Kloosterboer


Aanmelden cursus
Aanmelden v——r dinsdag 28 februari 2006. Deelname is op volgorde van binnenkomst!
Voor opgave en meer informatie over de cursus kunt u contact opnemen met het Huis voor de Sport Groningen, Hiske Wiggers, telefoonnummer 0598- 32 32 00 of e-mail h.wiggers@huisvoordesportgroningen.nl.

www.stedum.com

Geef een reactie