21 mei 2024

Vraagtekens bij verwijderen drempels Overschild

0

Slochteren – Verschillende fracties in de Slochter gemeenteraad twijfelen of het wel verstandig is geweest de drempels uit de Graauwedijk te verwijderen. ”Voor het materieel is dit misschien beter”, sprak PvdA’er Adri Gooyaarts tijdens de begin deze week gehouden raadsvergadering. ”Maar geldt dat ook voor de mensen? Wij hebben onze vraagtekens.”

De drempels net buiten het dorp zijn onlangs op verzoek van de bevolking weggehaald. De snelheidsremmers vormden een te groot obstakel voor hulpverleningsdiensten als ambulances en brandweer. Ook agrari‘rs hadden grote moeite met hun machines de drempels over te komen.Verschillende fracties in de Slochter gemeenteraad twijfelen of het wel verstandig is geweest de drempels uit de Graauwedijk te verwijderen. ”Voor het materieel is dit misschien beter”, sprak PvdA’er Adri Gooyaarts tijdens de begin deze week gehouden raadsvergadering.


Uit het oogpunt van verkeersveiligheid zijn de drempels niet meer nodig, zo is de verwachting. De afslag Overschild van de Rijksweg N33 (Assen-Delfzijl) is vervallen, waardoor het dorp bijna geen sluipverkeer meer kent. Voor fietsers is een aparte rijstrook langs het Eemskanaal aangelegd. De verkeersdrempels werden in 1998 aangelegd na een ernstig verkeersongeluk, waarbij vijf scholieren uit het dorp zwaar gewond raakten.


Volgens CDA’er Koers is het vooral aan de drempels te danken dat er de afgelopen jaren geen noemenswaardige ongelukken zijn gebeurd. ”Het sluipverkeer zal weer toenemen, nu de drempels weg zijn.” Hij vindt dat de nieuwe situatie bij de regiopolitie onder de aandacht moet worden gebracht zodat die snelheidscontroles gaat houden. Volgens wethouder Bos gebeurt dat.


De gemeenteraad heeft een kleine 70.000 euro beschikbaar gesteld voor de werkzaamheden buiten de bebouwde kom. Het weggedeelte binnen de kom wordt volgend jaar opnieuw ingericht. Inwoners van het dorp zijn bezig met het maken van een plan.

www.dvhn.nl

Geef een reactie