11 december 2023

Vreemde lucht doet brandweer uitrukken (+ info hvd)

0


De brandweer van Loppersum werd zondagmorgen, even voor half acht, opgeroepen voor een ‘vreemde lucht’ melding in Stedum. Bewoners van de Adriaan Clantstraat zouden op straat een gaslucht geroken hebben.

Toen de brandweer ter plaatse kwam is er een korte verkenning gedaan, maar zonder resultaat. De getrainde neuzen vingen geen vreemde lucht op op de aangewezen plekken en ook de meetapparatuur sloeg niet aan. De overlast wordt waarschijnlijk veroorzaakt door een lek bij het bedrijf North Refinery in Delfzijl. In sommige gevallen is er sprake van lichte klachten, bijvoorbeeld een droge keel. De hulpverleningsdienst adviseerd mensen met klachten naar binnen te gaan en ramen en deuren dicht te houden. Er zijn meerdere klachten binnengekomen bij de hulpverleningsdienst, met name in de regio Delfzijl.
Update 12:45: Na 8:45 uur zijn er geen meldingen meer binnengekomen. Het advies om ramen en deuren te sluiten is ingetrokken. Wat de precieze oorzaak is van de geur is nog niet duideijk. De wegen zijn weer vrijgegeven en de scheepvaart is weer hervat.


www.stedum.com

Geef een reactie