18 mei 2024

Vrijwilligers speelweek bedankt!

0

Het is alweer een week geleden dat de speelweek begon en we zijn speelweek 2011 Sportief speldorp nog niet vergeten! Fantastisch dat er dit jaar 94 kinderen meededen (vorige speelweek 71) en bijna evenveel vrijwilligers.

Deze vrijwilligers waren in alle soorten en maten aanwezig. In het bijzonder bedanken we de dames van de catering, die ons meer dan goed hebben verzorgd.
Elke pauze stonden weer de bidons met ranja klaar en voor de leiding was er op elk moment van de dag koffie en thee te verkrijgen. Dit verdient een dikke pluim, want het is niet niks om 4 dagen lang zoveel mensen van een drankje en een versnapering te voorzien. Daarnaast stonden ze ook hun mannetje bij het ontbijt, de extra’s in de avonduren en bij het gezamenlijk pannenkoek eten op de laatste avond. Wie zeker ook genoemd moeten worden zijn de mannen van beeld en geluid, de dagcoördinatoren, de groepsleiding voor een hele week en de man met de filmcamera. Deze bijzondere vrijwilligers waren voornamelijk te zien tijdens de speelweek, maar ook vooraf waren mensen actief.

Zo denken we aan de ontwerper/maker van de speelweekvlag, de maker van het scorebord en de maker van de medailles en wie we zeker niet mogen vergeten zijn de bewoners rond het speelweekterrein. Ze hebben het terrein beschikbaar gesteld en daarnaast dachten ze met ons mee en werkten mee (zelfs bij het opruimen van de asberg). Dit hebben we enorm gewaardeerd! Stelt u zich eens voor dat er 94 kinderen in uw achtertuin bivakkeren met daarnaast dagelijks zo’n 20 volwassenen! We realiseren ons goed dat we veel van hen gevraagd hebben. Wie moeten verder nog genoemd worden: de brenger van een strobaal om het vuur aan te steken, de brenger van het zand en de steigerplanken, de speaker die aanbood een rondje door het dorp te maken om de Stedumers uit te dagen naar de theatervoorstelling te komen, de inzet van een vrijwilliger om de trainer van FC Groningen naar de speelweek te halen en last but not least de sponsors, die in natura of in geld hebben bijgedragen, waardoor de speelweek betaalbaar blijft. Iedereen ontzettend bedankt!

Corry Verduijn
Johan Brokken
Ineke van Zanten

www.stedum.com

Geef een reactie