24 juli 2024

Vrouwen en mannen geven hun leven meer glans

0

Hoe geef je meer glans aan je leven? Hoe zorg je voor leuke en gezonde bezigheden, een prettige vrienden- en/of kennissenkring en hoe zorg je dat je je sterke punten kent en gebruikt. Deze vragen worden behandeld in de cursus GRIP en – GLANS die na groot succes in de gemeente Delfzijl nu ook in de gemeente Loppersum van start gaat, na de herfstvakantie op de woensdagmiddag in Wiemersheerd.

De cursus wordt georganiseerd door de Stichting Welzijn & Dienstverlening, voor mensen van 50 jaar en ouder. Bij het ouder worden komen er soms leuke veranderingen, zoals het hebben van meer vrije tijd of het krijgen van kleinkinderen. Andere veranderingen zijn niet prettig, zoals het wegvallen bij pensionering van een vaste dagindeling, het uit het oog verliezen van vrienden en vriendinnen of het verlies van dierbaren.
"Je moet er dan zelf iets van maken en deze cursus heeft mij ondersteund om dat te doen", zegt een van de eerdere deelneemsters. "Ik ben er flink van opgeknapt. Alleen al het contact met gelijkgestemden is prettig. Je wordt gedwongen na te denken over leuke dingen in je leven, waar je normaal aan voorbijgaat", zegt een andere deelnemer.
De cursus GLANS bestaat uit zes bijeenkomsten, van ongeveer drie uur in een groep van maximaal 10 tot 12 mensen. De cursus wordt begeleid door twee docenten. Elke week staat de ‘GLANS-schijf van vijf centraal. De ‘GLANS-schijf van vijf lijkt op de voedingsschijf van vijf. Alleen nu gaat het niet om gezond eten, maar om je goed voelen. Elke letter van het woord GLANS staat voor een partje dat bijdraagt aan je welbevinden: Gemak en gezondheid, Leuke bezigheden en lichamelijke activiteit, Affectie, Netwerken en Sterke punten. In de cursus gaan deelnemers samen aan de slag om zicht te krijgen op welk partje goed gevuld is en welk partje extra aandacht verdient. Begrijpen hoe het er voor staat is niet genoeg. In de cursus wordt geleerd hoe je zelf reële doelen stelt en initiatieven kan nemen.
"In mijn hart wist ik veel al wel, maar door de cursus zijn ze bevestigd. Ik heb geleerd om activiteiten die ik zelf leuk vind gewoon te doen en niet te wachten op bevestiging van anderen. Ik schrijf mijn doelen op en voer ze ook daadwerkelijk uit, zoals lekker naar de film gaan met een vriendin. Ik zie nu in hoe belangrijk het voor me is om af en toe voor mezelf te kiezen", zegt een andere deelneemster bij de afronding van een cursus.
De grip – en glans cursus in de gemeente Loppersum start op woensdagmiddag 26 oktober. Vooraf zal een intake plaats vinden. U ontvangt naast de volledige cursus, een goed verzorgde werkmap en natuurlijk een kopje koffie of thee. Wel verwachten wij van u dat u alle cursusdagen aanwezig zal zijn. Voor vragen en aanmelding: SWD, Ria Maring, tel: 0648874340, email: r.maring@s-w-d.nl.

, Loppersum en Delfzijl: docent Grip- en Glans cursus

Geef een reactie