27 februari 2024

Waarderingsprijs naar Stichting ZZ races

0
De gemeente Loppersum en LTO Noord, afdeling Fivelingo hebben vanavond de inwoners van de gemeente Loppersum ontvangen op haar traditionele Nieuwjaarsreceptie op het gemeentehuis. Naast de nieuwjaarstoespraak van burgemeester Rodenboog is de Waarderingsprijs uitgereikt.
Waarderingsprijs
Tijdens deze bijeenkomst is de Waarderingsprijs 2012 uitgereikt door voorzitter van de jury mevrouw J.A. Meyling (raadslid). Deze prijs is bedoeld voor een persoon of groep die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor een bijzondere prestatie op sportief, maatschappelijk of cultureel gebied of die de gemeente op een positieve manier in het nieuws hebben gebracht.
De raad heeft dit jaar de prijs toegekend aan de Stichting ZZ races uit waardering voor het organiseren op 16 juni 2012 van het driejaarlijks evenement voor historische motoren, waar circa 3500 bezoekers en deelnemers vanuit het hele land naar toe komen en waaraan vele vrijwilligers en sponsoren uit ’t Zandt, Zeerijp en omstreken aan meewerken. Deelnemers en bezoekers zien een mooi stukje van het Hoogeland vanaf de weg en vanuit de berm.
Een eervolle vermelding is toegekend aan Ijsvereniging Nooitgedacht. Zij hebben met veel inzet en enthousiasme en met hulp van inwoners van Leermens op 11 februari 2012 de Leermster Toertocht georganiseerd. De laatste was 15 jaar geleden! De route is in afstemming met de Schaatsmarathon in Appingedam aangepast en ondanks de concurrentie van andere toertochten op het moment dat er natuurijs is, deden 1500 schaatsers uit heel Nederland aan de tocht mee en zagen een mooi stukje van het Hoogeland vanaf het ijs.

Gemeente Loppersum

Geef een reactie