16 juni 2024

Waarnemer volgt burgemeester Renkema op

0

Een waarnemend burgemeester moet per 1 april aantreden in de gemeente Eemsmond tot er een nieuwe burgemeester is gevonden. Dat vindt een meerderheid van de politieke partijen. Alleen de PvdA vindt dat de wethouders de taken van burgemeester Gerard Renkema tijdelijk kunnen overnemen.

Renkema gaat vanaf 1 april aan de slag in Nijkerk. Alie Spijk van het CDA vindt dat, nu er grote ontwikkelingen op stapel staan in de Eemshaven, de wethouders niet het burgemeesterschap erbij moeten doen. "Dat is een enorme belasting. Bovendien heb­ben we een nieuw college en een nieuwe raad.

Dat is nog wennen." Jan Pieter Nienhuis van de VVD en Harry Woltjer van de ChristenUnie vinden een onpartijdige waarnemer beter dan de wethouders. Nienhuis: "Zeker omdat het wel zeven tot acht maanden kan gaan duren voordat we een nieuwe burgemeester hebben." Willem de Boer van de PvdA acht de wethouders capabel om de burgemeesterstaken erbij te doen. "Wij wilden dit klaren zonder waarnemer. Nu de meerderheid voor een waarnemer is, verzetten wij ons daar niet tegen."

www.dvhn.nl

Geef een reactie