22 juli 2024

Wandelvierdaagse in Stedum

Even leken de coronamaatregelen (weer) roet in het eten te gooien, maar gelukkig kunnen we dit jaar wel een Avond4daagse houden. Dat doen we op een aangepaste manier. Samen met de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) en eRoutes is deze aangepaste editie bedacht. Met behulp van een speciale app loop je je eigen routes op je eigen moment. Op die manier vermijden we drukte en voorkomen we groepsvorming.

Eigen routes
Na inschrijving kun je gebruikmaken van de Avond4daagse-module in de app eRoutes. Deze app maakt routes vanaf je zelf gekozen plek en afstand. Dit zijn, net zoals we bij de ‘normale’ Avond4daagse zijn gewend, ronde routes. Dat betekent dat het eindpunt dezelfde plek is als het startpunt. De app houdt bij waar en hoeveel je loopt.

Kies je eigen wandelmoment
Om te voorkomen dat we met z’n allen tegelijk op pad gaan, kan de vierdaagse worden gelopen binnen een bepaalde periode. Deze periode is al begonnen op 29 maart 2021 en eindigt op 30 juni 2021. Om er wel een prestatie van te maken, moeten de vier dagen binnen twee weken worden afgelegd. Binnen die periode staat het wandelmoment vrij.

Groot succes
Hoewel wij in Stedum deze variant van de wandelvierdaagse dit jaar voor het eerst houden, is dit op verschillende andere plaatsen vorig jaar al wel georganiseerd. De ‘Home Edition’ werd toen door bijna 60.000 deelnemers gelopen en werd daarmee een groot succes.

Zo werkt het
Aanmelden kan via de speciale website: www.eroutes.nl/avond4daagse/stedum. Na het aanmelden krijg je toegang tot de app eRoutes. Via de app ontvang je iedere wandeldag routes waaruit je kunt kiezen. Je bepaalt zelf wanneer je loopt. Dat mag ’s avonds zijn, maar ook overdag, een doordeweekse dag of in het weekend. Zolang je je eigen Avond4daagse maar afrondt binnen twee weken.

Deelname aan de Avond4daagse – Home Edition kost €6,50 per deelnemer. Daarvoor krijg je toegang tot de app, de mogelijkheid om vier routes (van 2,5 – 5 – 10 kilometer) automatisch te laten aanmaken en je krijgt de officiële Avond4daagse medaille thuisbezorgd.

Vragen
We hopen natuurlijk dat het jullie allemaal lukt je aan te melden. Maar mocht je nu toch nog vragen hebben over de aanmelding of over de Avond4daagse – Home Edition, dan kun je een bezoek brengen aan www.avond4daagse.nl. Natuurlijk mag je je vraag ook aan één van de leden van de activiteitencommissie stellen of mailen naar activiteitenstedum.gmail.com.