13 april 2024

Warffum wordt ‘oranjebovenst’ van Nederland

0

Groningen – De programmering rond het bezoek van koningin Beatrix aan Warffum is traditioneel. Het dorp organiseert de koninginnedagactiviteiten onder de slogan: ‘Warffum, het Oranjebovenst van het land’. Behalve Beatrix komen ook kroonprins Willem-Alexander en M‡xima evenals prins Constantijn en echtgenote Laurentien naar Warffum op 30 april. Ook prinses Margriet, haar man Pieter van Vollenhoven en hun kinderen doen mee aan het bezoek. Prins Friso en Mabel Wisse Smit komen niet naar Warffum en Groningen. Zij trouwen op 24 april

Gerard Renkema, burgemeester van de gemeente Eemsmond, verwacht een enorme toestroom van feestvierders naar Warffum. Er rijden gratis treinen om publiek vanuit Roodeschool en Groningen naar Warffum te brengen. Arriva zet extra bussen in. Reizen met de auto wordt afgeraden.

Het programma in Warffum (met onder meer een hindernisbaan voor schoolkinderen, een levend damspel en neu’tn schait’n) is traditioneel te noemen.

De Warffumer verenigingen en bewoners zijn nauw betrokken bij de activiteiten. Na het bezoek van de koningin en haar gevolg, dat ongeveer een uur duurt, is er de hele dag feest in Warffum. Op het haventerrein treden onder meer Lucas en Gea en Diep Triest op.

www.dvhn.nl

Geef een reactie