25 april 2024

Warm onthaal voor vader Tokkie

0

delfzijl – Vader Tokkie kreeg een warm onthaal in discotheek 2Night in Delfzijl, waar de Tokkies zaterdagavond hun eerste publieke optreden hadden. De Amsterdamse familie Ruijmgaart, zoals de Tokkies echt heten, kreeg landelijke bekendheid toen diverse televisiezenders het gezin portretteerden na een huisuitzetting. Via een artiestenbureau zijn ze nu in te huren.

“HŽ moeke!” Een jongen slaat de volslanke Hanna op de schouder als ze, omgeven door bewakers, tussen een dichte haag van publiek naar het podium loopt. Het publiek scandeert luidkeels Tokkies, Tokkies.


Eigenaar Siewert van der Zweep van 2Night huurde de familie Tokkie in voor een optreden van een uur voor 3950 euro. Een vorstelijk bedrag, dat de Tokkies overigens waarschijnlijk nooit in handen zullen krijgen. Een deurwaarder legde vrijdagmiddag bij artiestenbureau Jan Vis beslag op alle toekomstige inkomsten van de familie. Tot februari zijn er volgens vader Gerrie Tokkie toch zeker vijfentwintig optredens.


Het enige dat van de Tokkies wordt verwacht is dat ze op het podium vooral zichzelf zijn. In Delfzijl is er op het podium een huiskamertje ingericht met een bankstel en een koelkast gevuld met bier voor Gerrie en ijsjes voor Hanna. Giechelende meisjes staan in de rij om met zoon Wim (16) of vader Gerrie op de foto te mogen. Dronken pubers zoenen moeder Hanna hartstochtelijk

www.dvhn.nl

Geef een reactie