30 mei 2024

Watersporters de dupe van renovatie Gele Klap

0

Bedum – De renovatie van de Gele Klap in Bedum begint volgende week woensdag. Watersporters kunnen dan niet meer via Bedum het Noord-Groninger land in varen. Omdat ook het Winsumerdiep bij Schaphalsterzijl gestremd is en het sluisje bij Ten Boer onbruikbaar is, moeten mensen via Schouwerzijl varen om Noord-Groningen in te komen

De brug wordt er pas 9 juni uitgehaald, en de weg en het water blijven tot 9 juli gestremd. De gemeente wilde aanvankelijk alles 1 mei gereed hebben, voor de start van het vaarseizoen. Omdat de brug lichter kon worden uitgevoerd dan eerst gedacht, moest alles echter opnieuw worden doorgerekend en moesten vergunningen opnieuw worden aangevraagd.


Omrijden


Automobilisten moeten omrijden via de andere brug bij het gemeentehuis. Fietsers en voetgangers kunnen over een noodbrug, die pal naast de Gele Klap wordt aangelegd. Alleen de watertoeristen hebben het nakijken: zelfs kano’s kunnen niet passeren.


Al eerder trok Janny Dubois van de Noord-Nederlandse watersportbond aan de bel, omdat de stremmingen slecht zijn voor het imago van Groningen als vaarprovincie.

www.dvhn.nl

Geef een reactie