22 april 2024

WE ARE THE CHAMPIONS MY FRIENDÉ..

0

Dit jaar werden op 3 en 4 oktober de Gemeentelijke Kampioenschappen voor Schutters uit de gemeente Loppersum gehouden in Stedum. In een opgeknapte en opgeruimde bovenzaal van CafŽ ’t Oude Raedthuys kwamen vijf schuttersverenigingen bijeen om te strijden om verschillende prijzen zoals hoogste schutter en schutster en natuurlijk de Wisselbokaal!

Natuurlijk liet S.V, Stedum van zich horen. Veel leden kwamen hun steentje bij dragen aan dit bijzondere schuttersconcours. Ook de kersverse leden, Kees Aisema, Kees Vriezema en Jan Pit, lieten zich niet onbetuigd en hielpen mee aan wat een geweldig resultaat moest worden.

In totaal hebben ruim zestig schutters op de roos geschoten alvorens deTellers met hun schone taak konden beginnen. Intussen draaide het Rad van Avontuur volop en werden de gewonnen prijzen in veel gevallen gelijk geserveerd met een heerlijk drankje erbij (de bediening was overigens puik!).
Na menig spannend moment en diepe zucht (wie zou er winnen?) werd de uitslag bijkans al verraden door schrijver dezes. Gelukkig keken de meeste schutters net in hun glas en hoorden zij een kleine vreugdekreet niet.

Die vreugdekreet zou weldra door het hele lokaal schallen, want S.V. Stedum viel in de prijzen!!!!! Niet alleen heeft onze schuttervereniging de wisselbokaal voor de vierde achtereenvolgende keer in de wacht gesleept met het hoogste gemiddelde, maar ook de hoogste schutster n de poedelprijzen kwamen bij dorpsgenoten terecht. Het was voorwaar een succes dus. Alle reden voor al die Stedumers die altijd al een keer naar de schietclub wilden komen maar tot nu toe nooit durfden, om toch echt eens op een donderdagavond te komen kijken en wellicht een schotje te komen wagen! U bent iedere donderdagavond vanaf een uur of half negen meer dan welkom.

Voor de volledigheid hierbij de juiste uitslagen n natuurlijk de namen van de winnaars:

Uitslag Gemeentelijke Kampioenschappen

1e Stedum – 101,8 punten (gemiddelde van de hoogste tien schutters)
2e Zijldijk – 95,6 punten
3e ’t Zandt – 92,2 punten

4e Loppersum – 90,1 punten
5e Garreslweer – 87,3 punten

Hoogste schutster Coby Nienhuis (Stedum) – 107 punten
Hoogste schutter G. Jansma (Loppersum) – 110 punten

Poedelprijs J. Doornbosch (ook Stedum) – 57 punten

© Archief www.stedum.com

SV Stedum

Geef een reactie