19 mei 2024

Weer twee kampioenen bij SJO STEO

0

Na de MeidenC zijn afgelopen dinsdagavond 26 mei ook de MeidenE en D2 van de SJO STEO kampioen geworden. Zoals een goede samenwerkende jeugdafdeling betaamt speelden de MeidenE hun kampioenschapswedstrijd in Ten Post en D2 in Stedum.
In Stedum speelde SJO STEO D2 (een zevental) tegen Froombosch D1. Alleen bij een zeer groot verlies zou het team van de leiders Hendrik de Jong en Andries de Vries het kampioenschap nog kunnen verspelen. Maar nadat het al snel 1-0 en 2-0 werd, was het al duidelijk dat er een feestje gevierd kon gaan worden. Toen scheidsrechter Jan Spijk na 60 wedstrijdminuten voor het einde floot stond de eindstand van 11-0 op het scorebord. Na ontvangst van het kampioensshirt, een glaasje fris en zakje chips werd er een rondtocht door Stedum gehouden.
In Ten Post stond het jongste meidenteam van de SJO STEO voor een zwaardere opgave. Om kampioen te worden moest met 3 doelpunten verschil van SVZ (Zeijen) worden gewonnen. Anders zou De Held ME1 alsnog met de hoofdprijs aan de haal gaan. Toen de ruststand 1-2 was, werd het massaal toegestroomde publiek wel een beetje stil. Maar met een fantastische 2e helft wisten de meiden van de leiders Mirjam Werkman en Stefan Rijsdijk alsnog met 7-2 te winnen en werd het kampioenschap gevierd alsof het WK Vrouwen was gewonnen. Ook de meiden werden gehuldigd met een rondrit door Ten Post.
Zo eindigde het mooie voetbalseizoen van de SJO STEO met 3 kampioenen in de voorjaarsreeks. Een mooie prestatie voor de jonge samenwerkende jeugdopleiding van de v.v. Stedum en SV TEO in haar 2e voetbalseizoen. Volgend jaar komt de SJO STEO met 11 teams uit in de competitie. Het feit dat er ook weer drie meidenteams samengesteld kunnen worden is natuurlijk fantastisch.

Voetbalvereniging Stedum,

Geef een reactie