26 februari 2024

WEIDSELAND SKEELERTOERTOCHT over 10, 30, 40 of 60 kilometer!

0

SportRecreade Ten Boer organiseerde in samenwerking met de IJsvereniging Stedum op 30 augustus een leuke skeelertocht over het Groninger Platteland. Helaas is de tocht door de slechte weersvoorspelling, die gedeeltelijk uitkwam, enigzins in het water gevallen. Om 9.00 begon de inschrjving, rond kwart over negen skeelerde de eerste bikkel de verkeerspost aan de Molenstraat al voorbij. Het was toen nog droog! Tegen een uur of 10 begon het te regenen, het aantal deelnemers aan de 30 kilometer (de tocht die door Stedum ging) kwam daarom in totaal op een man/vrouw of 15, waaronder de sportieve Stedumers Dick en Riekie van de Berg.

De verkeersregelaars kregen van de organisatie koffie en een lunchpakket. Ze konden hun post twee uur eerder opbreken dan in de 1e instantie de bedoeling was, vanwege de regen. Helaas! Alle deelnemers kregen een t-shirt, vrijwilligers werden met een keycord verblijd.
Het skeeleren voor de kinderen was daarentegen een groot succes, in Ten Boer bleef het droger dan in Stedum! 1/3 van de deelnemende kinderen kwam uit Stedum, totaal waren er zoÕn 25 tot 30 kinderen aanwezig. De kinderen waren erg enthousiast over de training en hebben heel wat bijgeleerd. U kunt de fotoÕs ervan bekijken op de site van Sportrecreade Ten Boer, zie www.sportrecreadetenboer.nl. Alle kinderen kregen een leuke rugzak met inhoud.

Volgend jaar wordt de tocht opnieuw georganiseerd (voor de derde keer). We hopen dat de tocht volgend jaar met mooi en zonnig weer geskeelerd kan worden, want ook vorig jaar is de tocht enigszins verregend! Uiteraard hopen we dat ook volgend jaar veel kinderen uit Stedum weer meedoen aan de training op de skeelerbaan!
De IJsvereniging Stedum wil bij deze alle vrijwilligers, die in weer en wind op de posten hebben gestaan, wederom hartelijk bedanken voor hun inzet!!! Dankzij jullie was dit evenement mogelijk en daar hebben ook een aantal Stedumers dankbaar van geprofiteerd.

© Archief www.stedum.com

IJsvereniging Stedum

Geef een reactie